Нові надходження за травень 2024 року

  1. 251642Жаворонкова Г.В. Управління інвестиціями та інноваціями: Навчальний посібник / Жаворонкова Г.В.,Сівашенко Т.В.,Скібіцька Л.І.,Туз О.І.. — Київ: Кондор, 2023. — 184 с.
    ISBN 978-966-351-324-9
    Розкрито сутність і значення інвестиційного та інноваційного менеджменту в антикризовому управлінні підприємствами, економічну сутність інвестицій, фактори та джерела формування інвестиційного потенціалу підприємств, методику оцінки ефективності виробничих інвестицій, бізнес-планування підприємств, правове регулювання інноваційної діяльності.
    Текст лекцій призначений для студентів спеціальності «Менеджмент організацій».


  2. 251629Петрушенко М.М. Прогнозування та регулювання розвитку національної економіки: соціоприродні й економічні протиріччя: монографія / Петрушенко М.М.. — Суми: Університетська книга, 2023. — 336 с.
    ISBN 978-966-680-692-8
    В монографії висвітлюються актуальні теоретико-методологічні й науково-практичні питання, пов’язані з соціоприродними та економічними протиріччями розвитку національної економіки в контексті його прогнозування та державного регулювання. Досліджуються концептуальні положення щодо прогностичної оцінки наслідків екологічних протиріч і формування механізму їх регулювання в контексті сучасних тенденцій розвитку національної економіки. Запропоновано конкретні рекомендації, зокрема, на основі застосування теоретико-ігрового підходу щодо прийняття управлінських рішень.
    Для дослідників у галузях економіки та управління національним господарством, економіки природокористування, керівників і співробітників організацій і територіальних органів влади, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей.

  3. 251650Фрадинський О.А. Основи оподаткування: Навчальний посібник / Фрадинський О.А.. — Львів: Новий Світ-2000, 2022. — 340 с.
    ISBN 978-966-418-129-4
    Зміст навчального посібника відповідає тематиці, передбаченій галузевим стандартом вищої освіти України “Освітньо-професійна програма підготовки бакалавра за спеціальностями напряму 0501 – “Економіка і підприємництво”.
    У навчальному посібнику розкриті теоретичні та практичні аспекти функціонування податків та оподаткування в економіці ринкового типу. Характеризуються їх функції та окреслюються основні елементи, аналізуються підходи до класифікації обов’язкових платежів. Висвітлюються питання еволюції оподаткування як в світовому масштабі так і в Україні, узагальнюються наукові теорії фіскального процесу, аналізується сутність та принципи побудови податкових систем і акцентується увага на особливостях розбудови вітчизняної системи оподаткування, розкрито світовий досвід організації нарахування та сплати обов’язкових платежів.
    За кожною темою курсу наведено питання для самостійної підготовки та розроблено тести для перевірки набутих знань.
    Видання розраховане на студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів освіти, викладачів, науковців та практиків сфери фінансів, оподаткування та державного фінансового контролю.

  4. 251602Чабанюк О.М. Бухгалтерський облік: у схемах і таблицях : Навчальний посібник / Чабанюк О.М.,Лобода Н.О.. — Київ: Алерта, 2023. — 212 с.
    ISBN 978-617-566-756-9
    У навчальному посібнику схематичних і табличних формах наведені теоретичні та практичні матеріали з бухгалтерського обліку. У першій частині висвітлюється: поняття, сутність та особливості обліку, предмет і метод, методичні прийоми бухгалтерського обліку, поняття бухгалтерського балансу, призначення і будова рахунків бухгалтерського обліку, суть подвійного запису, документація та інвентаризація, оцінювання та калькуляція в системі бухгалтерського обліку, облік основних господарських процесів, облікові регістри, поняття і види форм бухгалтерського обліку. У другій частині викладено: облік активів, зобов’язань, капіталу, витрат, доходів, фінансових результатів та структура фінансової звітності.
    Посібник містить форми фінансової звітності, глосарій бухгалтерських термінів, План рахунків, що сприятиме засвоєнню теоретичного матеріалу та виробленню практичних навичок з облікової роботи.
    Рекомендується для підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня закладів вищої освіти зі спеціальності Облік і оподаткування та інших не облікових спеціальностей.

  5. 251589Швидка Т.І. Господарське право в схемах і таблицях: Навчальний посібник / Швидка Т.І.. — Харків: Право, 2023. — 208 с.
    ISBN 978-966-998-582-8
    У навчальному посібнику розглянуто основні теми курсу господарського права відповідно до програми. Загальна частина включає в себе питання поняття та принципів господарського права, загальні засади створення, функціонування та ліквідації суб’єктів господарювання, основи корпоративного права, договірного права, державне регулювання господарських відносин, інститут банкрутства, основи конкурентного права та ін. Особлива частина має огляд таких сфер регулювання, як торговельна діяльність, зовнішньоекономічна, ринок фінансових послуг, інвестиційна, інноваційна діяльність тощо.
    Усі положення систематизовані та представлені у вигляді схем і таблиць.
    Порівняно з попереднім (5-м) виданням, яке побачило світ у 2022 р., у черговому виданні навчального посібника відображено останні зміни в нормативному регулюванні господарьско-правових відносин.
    Для студентів та аспірантів юридичних і економічних спеціальностей, юристів-практиків, підприємців, а також усіх, хто цікавиться питаннями господарського права України.