Фотоальбом "Таїна Пінзеля"

Стецько В. Таїна Пінзеля: Мистецький альбом. – К.: Майстер книг, 2012. – 164 с. – Культурна спадщина українців.
ISBN: 978-966-2578-36-2

До каталогу увійшли усі 55 атрибутованих (з доведеним авторством на основі архівних документів та стилістичних порівнянь) робіт Пінзеля, дотепер виявлених в Україні. В тому числі ті, що збереглися частково. У виданні є туристична карта з позначками місць, де можна побачити роботи Пінзеля. Тексти подані двома мовами – українською та англійською, а підписи під роботами та каталог робіт – ще й французькою. В альбомі подано твори, які є на Тернопіллі: з обласних краєзнавчого та художнього музеїв, храмів у Бучачі та Рукомиші, а також усі відомі скульптури з Івано-Франківської та Львівської областей, в тому числі з Львівського музею Пінзеля, Львівського національного музею та Олеського замку.

Фотоальбом “Таїна Пінзеля” подарували для Тернопільського національного технічного університету тернопільські підприємці, меценати, власники торговельно – відпочинкового центру «Атріум» Тарас та Ірина Демкури, які керували проектом та фінансували видання цього унікального альбому – каталогу.

Над створенням альбому працювала команда фахівців з Тернополя та Києва. Укладачем каталогу та автором тексту є мистецтвознавець, дослідник творчості Пінзеля Віра Стецько.
Щиро дякуємо колективу авторів і видавців та очікуємо на презентацію фотоальбому “Таїна Пінзеля” у бібліотеці університету після повернення з виставки, яка проходила у Парижі в музеї Лувр під назвою «Скульптор бароко в Україні середини ХVІІІ століття: Йоганн Георгій Пінзель».

Твори скульптора Йогана Георга Пінзеля:

Автопортрет на плечі скульптури «Алегорія Мужності».

Скульптурна група «Жертвопринесення».

Скульптурна група «Юрій – Змієборець».

Добрий пастир. Скульптура Пінзеля із Городенківського костелу.

Янгол – скульптура Йогана Георга Пінзеля.

Колона зі статуєю Діви Марії. Церква Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії (Городенка).