Нові надходження за лютий 2024 року

  1. 251651Апопій В.В. Основи підприємництва: Навчальний посібник / Апопій В.В., Середа С.А., Шутовська Н.О. — Львів: Новий Світ-2000, 2023. — 323 с..
    ISBN 978-966-418-241-3
    Даний посібник охоплює широке коло питань, пов’язаних із провадженням підприємницької діяльності в Україні на ринку товарів і послуг. Висвітлені основні питання сутності підприємництва та його державного регулювання; теоретико-правові засади підприємництва. Спеціальні теми присвячені висвітленню питань, які пов’язані з моделюванням діяльності суб’єкта господарювання: бізнес-плануванням і особливостями формування ділової стратегії; особливий акцент зроблено на питаннях, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності. Окремими блоками виділені теми, пов’язані з провадженням торговельного підприємництва та підприємництва у сфері послуг У доступній формі висвітлено актуальне питання етичної та соціальної відповідальності підприємництва.
    Матеріал поданий з урахуванням вимог, які пред’являються при підготовці фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» напрямів підготовки «Товарознавство і торговельне підприємництво», «Менеджмент», «Маркетинг», «Готельно-ресторанна справа».
    Посібник ґрунтується на узагальненні законодавчої та нормативно-правової бази з питань підприємництва, публікаціях і матеріалах наукових і навчальних видань.
    Видання може бути корисним для студентів економічних вищих навчальних закладів, і тих осіб, які вирішили започаткувати власну справу у сфері підприємництва на ринку товарів і послуг.

  2. 251640Березін О.В. Ціноутворення в туристичному бізнесі: Навчальний посібник / Березін О.В., Карпенко Ю.В. — Суми: Університетська книга, 2023. — 168 с..
    ISBN 978-966-680-715-4
    Розглядаються актуальні питання теорії і практики ціноутворення в туристичному бізнесі за сучасних умов господарювання. Аналізуються теоретичні моделі та методи ціноутворення, приділено увагу стратегії і практиці управління ціновою політикою підприємств туристичного бізнесу.
    Для студентів навчальних закладів III—IV рівнів акредитації, аспірантів, викладачів та науковців, а також практиків, які цікавляться проблемами ціноутворення в туристичному бізнесі.

  3. 251598Глушко С.В. Управлінські інформаційні системи: Навчальний посібник / Глушко С.В., Шайкан А.В. — 2-ге видання, стереотипне. — Львів: Магнолія 2006, 2023. — 320 с..
    ISBN 966-8340-75-2
    Серед найбільш важливих і масових сфер, в яких інформаційні системи відіграють вирішальну роль, особливе місце займає сфера управління.
    Досвід господарювання зарубіжних промислових компаній в умовах ринкової економіки довів, що найбільш надійним способом поліпшення стану обліку і управління є впровадження сучасних управлінських інформаційних систем.
    Посібник систематизований і складений за нормативною програмою курсу «Управлінські інформаційні системи». Це дозволяє студентам краще засвоїти навчальний матеріал або самостійно опанувати його.
    Розрахований на викладачів, студентів та аспірантів факультетів, відділень економічного спрямування. Може бути використаний на курсах підвищення кваліфікації працівників, а також може бути використаний на практиці під час підготовки до атестації на звання професійного бухгалтера або аудитора.

  4. 251629Петрушенко М.М. Прогнозування та регулювання розвитку національної економіки: соціоприродні й економічні протиріччя: монографія / Петрушенко М.М.. — Суми: Університетська книга, 2023. — 336 с..
    ISBN 978-966-680-692-8
    В монографії висвітлюються актуальні теоретико-методологічні й науково-практичні питання, пов’язані з соціоприродними та економічними протиріччями розвитку національної економіки в контексті його прогнозування та державного регулювання. Досліджуються концептуальні положення щодо прогностичної оцінки наслідків екологічних протиріч і формування механізму їх регулювання в контексті сучасних тенденцій розвитку національної економіки. Запропоновано конкретні рекомендації, зокрема, на основі застосування теоретико-ігрового підходу щодо прийняття управлінських рішень.
    Для дослідників у галузях економіки та управління національним господарством, економіки природокористування, керівників і співробітників організацій і територіальних органів влади, викладачів вищих навчальних закладів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей.

  5. 251609Чубка О.М. Фінансовий аналіз: практикум / Чубка О.М., Хома І.Б., Ливдар М.В. — Київ: Видавничий дім “Кондор”, 2023. — 160 с..
    ISBN 978-617-8244-49-1
    Практикум призначений для проведення практичних занять і самостійної роботи здобувачів вищої освіти та містить практичні аспекти застосування фінансового аналізу в управлінні та бізнесі. Запропоновані види завдань (завдання дослідницького спрямування, задачі та ситуаційні завдання, завдання для роботи зі словником, тести, контрольні запитання) охоплюють основні теми дисципліни: теоретичні основи та інформаційне забезпечення фінансового аналізу та аудиту, аналіз фінансового стану підприємств, банків, страхових компаній, бюджетних установ, оцінку ймовірності банкрутства та вартості підприємства, факторний аналіз тощо.
    Рекомендовано для здобувачів вищої освіти, викладачів, а також для широкого кола спеціалістів та дослідників у галузі знань 07 Управління та адміністрування.