Нові надходження за березень 2024 року

  1. 251585Воронов С.А. Органічна хімія: Підручник / Воронов С.А.,Дончак В.А.,Когут А.М.. — Львів: Видавництво Львівської політехніки, 2021. — 488 с..
    ISBN 978-966-914-593-6
    У підручнику стисло викладено основи квантово-механічної теорії будови атома, хімічних зв’язків, взаємного впливу атомів у молекулах органічних речовин, взаємозв’язку структури та реакційної здатності молекул. Розглянуто типові механізми реакцій, природу інтермедіатів, чинники, що впливають на їхню стабільність. Значну увагу приділено основам стереохімії та кислотно-основним властивостям органічних сполук. Наведено відомості про промислові та лабораторні методи одержання найважливіших класів органічних речовин, їх фізичні та хімічні властивості з позицій сучасної квантової хімії. Вказано галузі застосування окремих представників органічних сполук, розглянуто деякі аспекти їхнього впливу на організм людини та довкілля.
    Розраховано на студентів хіміко-технологічних спеціальностей вищих технічних закладів освіти і може бути використане для нехімічних спеціальностей – харчових, біологічних, фармацевтичних.

  2. 251652Єремєєв І.С. Автоматизовані системи управління технологіними процесами: навч.посіб. / Єремєєв І.С..
    ISBN 978-966-992-346-2
    Розглянуто загальні закономірності поведінки складних систем під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників, а також в умовах неповної та нечіткої інформації, як фактори, що спонукають розглядати й оцінювати різні альтернативні шляхи розв’язання проблем і прийняття адекватних рішень. Надано адекватну інформацію з метою оволодіння теоретичними знаннями з питань методології комп’ютеризованої підготовки і прийняття рішень та набуття практичних вмінь і навичок щодо використання сучасних методів та засобів підготовки рішень у практичній діяльності фахівців різних сфер народного господарства. Головний наголос зроблений на методологію інформаційної підготовки рішень, зокрема на сучасні методи спостереження характеристик складних систем, методи ідентифікації компонентів цих систем, класифікації та зниження розмірності показників систем; методи вибору адекватних альтернатив, такі як оцінювання альтернатив і прийняття рішень; методи інтелектуалізації процесів підготовки рішень, методи правдоподібних міркувань, формування баз знань, методи розбудови евристик. Особливу увагу приділено закріпленню знань шляхом внесення до тексту кожного розділу значної кількості практичних задач і наведення у додатках вичерпного аналізу шляхів їх вирішення, а також матеріалів віртуального модульного контролю для студентів, які самостійно вивчають дисципліну.
    Для студентів ЗВО економічних спеціальностей, спеціальностей «Автоматизовані системи управління технологічними процесами», «Техногенна безпека держави» та «Теплоенергетика» усіх форм навчання.

  3. 251599Лозовицький С. П. Аудит: Навчальний посібник / Лозовицький С. П.. — Львів: Магнолія 2006, 2023. — 466 с..
    ISBN 978-617-574-034-7
    У першій частині навчального посібника розкрито теоретичні та практичні засади аудиту. Розглянута концептуальна основа, зміст Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики, їх призначення, структура, особливості їх використання на різних етапах аудиторської перевірки. У другій частині розкрито питання організації та методики аудиту фінансової звітності підприємства на основі вимог та рекомендацій Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики. Навчальний посібник включає теоретичну частину, запитання для самоконтролю, тестові завдання, навчальні завдання для самостійної роботи, термінологічний словник основних термінів аудиту, перелік рекомендованих джерел для вивчення дисципліни. Посібник призначено для студентів напрямів підготовки “Облік і аудит”, “Фінанси і кредит”, “Економіка підприємства”, “Маркетинг”, „Економічна кібернетика”, інших спеціальностей, аспірантів, викладачів, а також аудиторів – практиків.

  4. 251595Портна О.В. Контролінг: Підручник / Портна О.В.. — Львів: Магнолія 2006, 2023. — 264 с..
    ISBN 978-617-574-086-6
    У підручнику систематизовано та викладено основні відомості щодо побудови і застосування системи контролінгу як процесу координації оперативного та стратегічного управління, спрямованого на досягнення усіма структурними підрозділами цілей та прийняття управлінських рішень з підвищення ефективності діяльності підприємства. Матеріал кожного розділу містить необхідні теоретичні, методичні та практичні відомості, завдання для самостійної роботи, формулювання типових задач.
    Підручник призначено для студентів економічних факультетів вищих навчальних закладів, для аспірантів та викладачів економічних і фінансових спеціальностей, для керівників і спеціалістів підприємств, які прагнуть підвищити ефективність управлінської діяльності та успішність керованих ними організацій. Може бути корисним економістам широкого профілю.

  5. 251576Скібіцька Л.І. Діловодство: Навчальний посібник. / Скібіцька Л.І.. — Друге видання. — Київ: Кондор, 2023. — 220 с.
    ISBN 978-966-351-299-0
    Навчальний посібник з дисципліни «Діловодство» передбачає набуття студентами теоретичних, знань та практичних навичок роботи з документами, що зустрічаються в повсякденній практиці фахівців підприємств та організацій різних організаційно-правових форм із застосуванням сучасних засобів оргтехніки.
    Посібник ознайомлює з класифікацією, систематизацією та правилами створення й оформлення різних видів управлінських документів, порядком роботи з документами, зокрема з тими, які містять комерційну (державну) таємницю.
    Це видання є практичним посібником з організації сучасного діловодства.
    Для студентів вищих навчальних закладів, викладачів, діловодів (офіс-менеджерів), керівників фірм та їх структурних підрозділів.