Книги, отримані в дар від Ярослава Стоцького

978-966-2061-30-7Бучацька єпархія УГКЦ. Парафії, монастирі, храми. Шематизм : Присвячується 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля / Кер. проекту: Я. Стоцький. – Тернопіль: ТОВ «Новий колір», 2014 – 400 с.
ISBN: 978-966-2061-30-7

З благословення єпископа Бучацької єпархії УГКЦ Димитрія Григорака, ви тримаєте другу книгу митрополії «Бучацька єпархія УГКЦ. Парафії, монастирі, храми. Шематизм».

Мета цієї книги – стисло розкрити історію парафій, храмів, служіння духовенства та активних вірних УГКЦ південних районів Тернопільської області. Окремо в книзі подається розділ «Шематизм» – список духовенства парафій і монастирів та черниць жіночих монастирів.

На сторінках книги ви знайдете історію про свою парафію, храм, побачите світлини церкви, де молитеся ви і де молилися ваші предки.

Майже 2000 світлин зовнішнього та внутрішнього виглядів культових споруд, мапи, текстові матеріали розміщені у даному виданні.

page-separator

Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ. Парафії, монастирі, храми. Шематизм: Присвячується 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля / Керівник проекту, наук. ред. Я.Стоцький. – Тернопіль: ТОВ “Новий колір”, 2014 – 520 с.
ISBN: 978-966-2061-29-1

Пропонована Вам книга – унікальне видання, в якому скрупульозно зібрано з різних джерел матеріал про кожні з діючих станом на початок березня 2014 року парафії і храми, що належать до Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви.

У кожній статті простежується історія парафій, церков, монастирів, архикатедрального собору та Маріїнського духовного центру від витоків до сьогодення, шляхи, які пройшла Церква в часи гонінь та переслідувань, перебування її у підпіллі. Детально описано відродження парафій та храмів у роки незалежності України. Саме цей період – часи сьогодення – проілюстровано яскравими світлинами, які дозволять Вам побувати всередині храму, побачити його зовні, ознайомитися з парафіянами і їх душпастирями.

Книга відкривається коротким загальним нарисом становлення християнства в Україні, розвоєм греко-католицької конфесії на теренах Тернопілля, а для повноти інформації доповнена шематизмом – списком духовних осіб, в тому числі монахів і монахинь, зайнятих на даний момент службою в греко-католицьких храмах, з найважливішими даними про них.

Шематизм вийшов з нагоди 25-тиліття виходу УГКЦ з підпілля та з нагоди 20-тиліття канонічного заснування Тернопільсько-Зборівської архиєпархії у видавництві ТОВ «Новий колір», а благословив його створення архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк.

Унікальне видання «Тернопільсько-Зборівська архиєпархія УГКЦ. Парафії, монастирі, храми. Шематизм» подарував науково-технічній бібліотеці Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя керівник проекту і науковий редактор книги професор Ярослав Стоцький.

progoloshenya_metropoliyi_small
zarvanycya_panorama_leftzarvanycya_panorama_right proshcha
darunok